Življenjepis

 

 

Nina Rotner je že v zgodnji mladosti odkrila svojo ljubezen do glasbe in gledališča. Kot otrok je neprestano prepevala, poleg tega pa se učila igrati violino in kitaro. Kasneje jo je pot zanesla v gledališke vode. Pri petnajstih je odigrala svojo prvo gledališko vlogo in od tega trenutka dalje je bila njena pot jasna.

V naslednjih desetih letih je kot igralka in scenaristka sodelovala z različnimi režiserji in igralci. Njena kratka Tv Etuda ji je prinesla Zlatolasko in Babičevo nagrado. Prav tako je dosegla drugo mesto na Grossmanovem natečaju. Dolga leta je bila aktivna članica Šentjakobskega Gledališča v Ljubljani. Nino Rotner lahko vidimo in slišimo v različnih celovečernih filmih, kratkih filmih, televizijskih in radijskih oglasih.

Leta 2006 se je ponovno vrnila k glasbi. Kmalu zatem je bila sprejeta na Konzervatorij za glasbo in balet Ljubljana. Tam je študirala jazz petje.

Leta 2009 je na Tekmovanju jazzovskih ansamblov in solistov prejela drugo nagrado v kategoriji "Najboljši jazz solist". Od leta 2010 živi v Berlinu, kjer je študirala Jazz petje (Jazz Institute Berlin) in Februarja 2015 tudi uspešno diplomirala. V avgustu 2013 je, med tekmovalci iz vsega sveta, zmagala na prestižnempevskem tekmovanju Voicingers na Poljskem. 

Nina Rotner nastopa po različnih jazz klubih, jazz festivalih in dogodkih po Evropi in Ameriki. Občasno jo lahko vidimo v različnih televijskih oddajah, ter slišimo v risankah. Kot solist in sideman sodeluje z mnogimi Big Bandi in drugimi glasbenimi formacijami.

Leta 2013 je diplomirala na Teološki fakulteti Ljubljana.

Nina Rotner se (kot prva slovenka) šola za certificirano učiteljico Alexandrove Tehnike, pod vodstvom Jörga Aßhoffa (Alexander-Technik Schule).

Je članica Združenja nemških pevskih pedagogov (BDG). Trenutno je v procesu pridobitve certifikata CFP po metodi Estill Voice Training.