Alexander tehnika v Ljubljani 6.4.-7.4. !!

Vabljeni na tecaj, ki bo potekal v Ljubljani! 

Napor, ki ga vložimo za opravljanje različnih aktivnih ali pasivnih dejavnosti je mnogokrat neprimeren in je tako povezan s preveč ali pa s premalo mišične aktivnosti. To se pogosto izraža v “slabi drži”, ki se jo najpogosteje zavemo skozi bolečino, utrujenost, pomanjkanje energije in motivacije.                                               
Sama volja in namen, da to spremenimo navadno ne zadostujeta
in ta naš “zdaj bom pa naredil stvari drugače” vodi do nasprotnega učinka.                                         
Pri Alexander tehniki opazujemo ta fenomen preko vsakodnevnih položajev kot so stoja, ležanje, sedenje, vsedanje in vstajanje, 
ter nanje prenesemo principe Alexandrove tehnike.                                                               
Učinki Alexander tehnike, ki jih ljudje najpogosteje zaznajo so: manj bolečine, lahkotnost, celovitost, boljše samozavedanje telesa in večja samozavest. 
F.M. Alexander je na začetku 20. stoletja z vztrajnim procesom samoopazovanja razvil tehniko, ki se jo danes poučuje po vsem svetu in je v tujini tudi del rednega učnega programa na umetniških akademijah.

Prijave na tecaj sprejemamo na naslovu info@alexandertehnika.si

Posted on January 28, 2018 .

Alexandrova tehnika

Dragi prijatelji,

z veseljem vam oznanjam, da imamo slovenci končno svojo prvo Facebook stran "Alexandrova tehnika Slovenija". Tu boste lahko našli vse informacije o Alexandrovi tehniki,  literaturi, informacije o privatnih urah, seminarjih, delavnicah in učiteljih.

Za tiste, ki Alexandrove tehnike še ne poznate pa tale clanek: Alexander tehnika

Vaša
Nina

Posted on February 27, 2017 .

Nina Rotner in Alexander tehnika

Dragi prijatelji,

z velikim veseljem oznanjam, da je prvo leto šolanja za certificirano učiteljico Alexander tehnike že skoraj za menoj! Prav tako sem vesela, da bom lahko v bližnji prihodnosti z vami delila svoje izkušnje in praktične nasvete. Ponosna sem, da bom lahko, kot prva slovenka, prinesla delo Alexandra tudi v Slovenijo.  :)

Če še niste slišali za Alexander tehniko, prosim poglejte na naslednjo stran http://alexandertechnique.co.ukhttp://www.alexander-technik.org, ali pa na http://www.alexandertechnique.com/at.htm

Vaša,
Nina

Posted on June 13, 2016 .

"In This Time" na radiu Freiburg

Zelo me veseli, da moj debitantski CD "In This Time" v Nemčiji dobiva tako dobre odzive! Ta teden so na radiu Freiburg predvajali mojo adaptacijo Coltranovega "Equinoxa". 

Posted on April 12, 2016 .

Nina Rotner in Laika Records

Dragi prijatelji, 

ponosno najavljam, da bo moj CD "In This Time" izšel pri založbi Laika Records! Založba zastopa številne visoko priznane nemške jazz glasbenike in vesela sem, da lahko svoj prvenec predstavim v tako izbrani družbi. 

Prvi CDji so za nakup na voljo že v septembru!

Vaša
Nina

Posted on August 21, 2015 .

Intervju

Dragi prijatelji,

tukaj je kratek intervju o življenju v Berlinu in izseljenstvu. Veseli me, da članek dobiva toliko pozornosti in upam, da bo naš glas uslišan!

Vaša,
Nina

Posted on March 23, 2015 .

Slovenska turneja "In This Time"

Dragi prijatelji,

vabim vas, da se nam pridružite na enem od naših slovenskih koncertov.

11.3. Bar Prulček, Ljubljana
12.3. Max Klub Jazz festival, Velenje
13.3. Salon uporabnih umetnosti, Maribor

Več podrobnosti najdete pod rubriko "Koncerti"

Vaša Nina

Posted on March 9, 2015 .

Franz Schubert - Winterreise

Pred dvema tednoma sem začela delati na novem projektu: Schubertov ciklus pesmi "Winterreise". Projekt nastaja v sodelovanju z  "Hochschule für Musik Hanns Eisler". 

Čudovita glasba Franza Schuberta in v dih jemajoča poezija Wilhelma Müllerja me prevzemata vedno bolj. Veselim se, da vam bom lahko predstavila svojo verzijo nekaterih pesmi. 

Drugi koncert bo 8. februarja 2015, ob 17h, na Jazz Institutu Berlin. Več informacij lahko najdete na moji strani koncertov. 

 

Gefrorne Tropfen fallen von meinen Wangen ab:
ob es mir denn entgangen, daß ich geweinet hab'?"    
                                                   (Gefrorne Tränen)      
                      

 

 

Posted on November 29, 2014 .

Nina Rotner X-tet pripravlja Sennheiser projekt!

Veseli me, da lahko z vami podelim naslednjo novico: firma Sennheiser je povabila Nina Rotner X-tet k sodelovanju pri naslednjem projektu. Zelo smo počaščeni, da smo del tega vznemerljivega projekta! Trenutno smo zaposleni z aranžiranjem in s snemanjem skladbe ter video spota. Želite izvedeti več?

Projekt bo lansiran januarja in vi ga boste lahko prvi videli :)

Vabim vas k ponovnem obisku strani!

Vaša Nina

 

Posted on November 5, 2014 .

Kmalu bom s svojim projektom “In This Time” snemala CD!

Oktober je tu in veselo oznanjam, da se bomo s fanti kmalu odpravili na Poljsko snemati mojo zgoščenko! Zelo sem vznemirjena glede tega projekta in komaj čakam, da ga bon lahko delila z vami. Na krovu imam nekaj neverjetnih glasbenikov: Sebastian Hamacher (klavir), Tobias Backhaus  (bobni), Reza Askari (bas) and Dima Bondarev (trobenta). 

"The Man" za steklenim oknom bo fantastični Chris Dahlgren, ki bo poskrbel za to, da nam muza ne pobegne. 

Posted on October 20, 2014 .

Moja nova spletna stran je tu!

Dragi prijatelji,

z veseljem vam predstavljam svojo novo spletno stran! Za svojo digital no podobo se želim zahvaliti Damjanu Iliću in njegovi ekipi!

Prav tako vas vabim, da si ogledate moje projekte in sodelovanja. V bližnji prihodnosti pride še nekaj novih. Če me želite kontaktirati za ure petja, projekte ali potrebujete dodatne informacije, mi prosim pišite preko mojega "Contact" gumbka.

Ostanite lepi in ustvarjalni in imejte lep dan še naprej. 

Vaša Nina

 

Posted on October 18, 2014 .