Projekti

 

 
 

In This Time

CD available NOW

Glasba je na eni strani družbenokritična in se na drugi dotakne naših najbolj intimnih čustev in strahov. Skladbe se tematsko dotikajo vprašanja smisla življenja, razkiskujejo čudežnost ljubezni, občutka zapuščenosti in osameljenosti.

CD "In This Time" je izšel pri založbi Laika Records in prvi CDji so že na voljo!

"Vokalni jazz z osebnostjo!" (Jazz Podium)
"V vsakem pogledu avtentična" (Jazz Thing
"Nina Rotner s svojim občutka polnim in ekspresivnim glasom dokaže, da premore veliko fantazije in umetniške moči!" (Jazzthetik

"Nina Rotner both touches the heart and challenges our assumptions about life with her debut CD "In This Time". This is no ordinary jazz singer, but a thinking, feeling citizen of the world, an outstanding vocalist who shares her personal take on life with creativity, intelligence and sincerity."   - Judy Niemack

"In This Time" (Laika Records) available NOW

Zvrst:
Modern Jazz

 

 
 

Nina Rotner X-tet

Projekt je poklon velikim mojstrom jazzovske glasbe. Program sestavljajo skladbe iz repertoarja ameriških standardov, čudovite pesmi iz brazilske jazz tradicije, skladbe velikih mojstrov slovenske jazzovske glasbe, ter avtorska besedila in pesmi, ki se stilsko poklanjajo veliki tradiciji swing glasbe.

Zvrst:
Swing, Brazilian, Jazz

 

 
 

Sodelovanja

 

 

Emomehanika

Dario Seraval (soustanovitelj kultne »elektronic-body« zasedbe Borghesia) ustvarja glasbo za Postgravitacijsko gledališče Dragana Živadinova, Dunje Zupančič in Mihe Turšiča. Izbor Seravalovih avtorskih skladb je na CDju Emomehanika.

Zvrst:
industrial

 

 
 

Chris Yohei Tokunaga feat. Nina Rotner

Ta projekt vsebuje zanimivo mešanico intimnih, melahnoličnih besedil, akustičnih inštrumentov in elektronske glasbe.

http://www.bluefireflymusic.com

Zvrst:
elektronska glasba

 
 

Christian Steyer und der Berliner Solistenchor

»Stare nemške pesmi so lepe«, pravi Christian Steyer, ki je iz prvotno filmske glasbe za Wolfgang Beckerjev film »Das Leben ist eine Baustelle«, ustvaril cel ciklus glasbe za Zbor in klavir. S tem ciklusom in Berlinskim solističnim zborom, je v adventnem času redno na turnejah.

V pesmih, ki jih je Steyer izbral, gre predvsem za »prastaro sporočilo Luči, ki je rojena v najmračnejšem času leta. Vse prepogosto se, kar iz navade, poje mimo vaše velike življenjske moči«, pravi »mi želimo ponovno začutiti vaše pulzirajoče jedro.«

»Enkratno v nemški glasbeni sceni«
    — Thüringer Allgemeine

»Izvrstne pevke in pevci […] Navdušeno vzklikanje ganjenega občinstva«
    — Potsdamer Neueste Nachrichten  

»Prijetno pričakovanje«
    — Berliner Zeitung

https://www.facebook.com/BerlinerSolistenchor

http://www.christiansteyer.de/projekt/alte-weihnachtslieder-neu#.U019_l4XdSU

Zvrst:
božična glasba, sakralna, zborovska


 
 

Tribute to Panda - Šepetanja

»Šepetanja je doživetje, ki ga je soustvarilo nekaj najkvalitetnejših in najbolj iskanih slovenskih vokalnih izvajalcev s področja popularne glasbe in lahkega jazza.«

http://panda.formitas.si/?page_id=1319

 

Zvrst:
lahki jazz, pop

 

 
 

Slon in Sadež

»Sponzorska Plata« predstavi pesmi v tipičnem stilu glasbene skupine »Slon in Sadež«. Obravnava teme, kot so: nasilje, politika, prohibicija, droge, prav tako pa tudi parodije na slovensko Turbo folk glasbo.

Pri tem albumu je Nina posodila glas ženskim karakterjem in posnela spremljevalni glas.

http://www.last.fm/music/Slon+in+Sadež

http://www.sloninsadez.com

 

Zvrst:
družbeno politična satira

 

 
 

Nada Žgur in zbor Alfa in Omega

V projekt so vključeni zbor Alfa in Omega, ki ga sestavljajo profesionalni jazz vokalisti – solisti, študenti Jazz instituta Berlin, Univerze za glasbo Graz, dijaki oddelka za jazz in zabavno glasbo Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, in drugi stalni sodelavci avtorice projekta prof. Nade Žgur. Program, ki ga izvajajo, obsega cca 50 del, med drugim tudi dela jazzovskih legend Duka Ellingtona, Dava Brubecka in Bobbyja McFerrina.

Zvrst:
sakralna, gospel, jazz

 

 
 

Matevž Smerkol in Big Band Zzmaji

Dvojni CD Big banda Zzmaji, pod vodstvom profesorja Matevža Smerkola »Without the moon«, je izšel leta 2009.

Zvrst:
big band, jazz


 
 

Vsi Sveti

Skupina Vsi sveti izvaja etno glasbo, jazzovske standarde, pop, rock in zimzelene melodije. Glasbena skupina igra tradicionalne inštrumente iz Balkana v kontekstu popularne in jazz glasbe.

Zvrst:
etno, jazz, pop, rock